Wie zijn wij?


Wij zijn Jon en Florien. Getrouwd, 3 fantastische dochters en een passie voor het maken van dingen.

Florien

1000 ideeën hebben en die vervolgens omzetten in echte producten, dat heb ik niet van vreemden. Vroeger draaide de naaimachine thuis overuren, mijn moeder was altijd wel bezig met een nieuw project: kleding voor ons, poppen voor de seizoenstafel, handpoppen voor een scholenproject, kleding voor balletvoorstellingen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er werd gezegd “oh, maar dat kunnen we ook zelf maken hoor!”

En zo ben ik ook al vroeg achter de naaimachine gekropen en met naald en draad in de weer gegaan: een leuk idee, dat op papier zetten en vervolgens gaan maken. Hoe gaaf is dat! En dat zie ik nu ook bij onze kinderen. De leukste ideeën worden omgezet in echte dingen. En als er iets stuk is: “oh, dat kan mijn mama of mijn papa wel maken” en dan worden er weer kapotte verkleedkleren of houten auto’s van school meegenomen die gerepareerd moeten worden.

Dingen zelf maken is helemaal niet moeilijk!

Jon

Mijn eerste keer zagen met een decoupeerzaag was een fiasco, de rechte lijn die ik voor ogen had was een kromme geworden. Mijn broer vond dit hilarisch. Diezelfde broer schakelde ik vroeger in om in ons eerste huisje iets aan de muur te hangen. Het zelf doen, maken en klussen is dus niet vanzelf gegaan 🙂 Maar al doende leert men. En door zelf dingen te proberen ging het steeds beter. En ging ik het steeds leuker vinden.

Inmiddels denk ik bij de meeste dingen: ¨Dat kan ik vast wel leren¨. Of het nou ging om het maken van steigerhouten meubelen met vrienden, het snijden van houten lepels van vers hout, het maken van onze trouwringen of versieringen in de kinderkamers.

Het zelf iets bedenken, ontwerpen en daarna kunnen uitvoeren is een heel tof proces. En om die dingen daarna tegen te komen in je dagelijks leven is iets waar ik wel trots op ben.